Uit de luiers

Zo sta je nog kleine baby billetjes schoon te vegen en het aantal poepluiers te controleren om vervolgens je kleine meid vanaf de wc te horen roepen “ Mama, ik ben klaar!”

Weg luiers, weg billendoeken en weg billenzalf, geen vieze vingers, spartelende beentjes meer maar een ontzettend trotse meid die met haar kleine bips op een groot toilet zit.

Toilet mooi versierd met onze favoriete Sesamstraat figuren, Bert, Ernie, Pino en ook Koekie Monster lachen haar vanaf de muur toe, de toiletbril verkleiner ligt na slechts een enkele keer gebruikt te zijn op de grond en is totaal niet interessant meer.

Onze kleine meid wordt groot en gaat daarom net alles de grote mensen netjes naar de wc.

Papa en mama verbazen zich nog steeds over de ontzettend soepele overgang van luiers naar het toilet, geen ongelukjes maar van de een op andere dag geen luier meer om.

Had zelf al een sticker beloningssysteem bedacht, voor elk plasje of poepje een sticker plakken maar het was niet eens nodig. Zo blijkt maar weer ieder kind heeft zijn of haar eigen tempo, en ook de heeft iedere ouder zijn eigen tempo.

Want eerlijk is eerlijk, de luiers zijn toch ook wel erg gemakkelijk en we zijn het al zo ontzettend gewend. Geen winkelpersoneel lastig vallen met de vraag of je kleine dreumes gebruik mag maken van de toilet of onderweg in de auto niet elke bezinstation te hoeven bezoeken omdat er achterin vol overtuiging wordt gezegd dat ze het nu echt niet langer kan inhouden, nee echt niet!

En omdat ik er gewoon niet op durfde te gokken stop je ook echt elke keer, en ik moet onze meid nageven het was ook (bijna) elke keer raak. Ze wil ons nog wel eens voorzichtig waarschuwen wanneer het om een nep plasbeurt gaat, dan zegt ze toch heel wijs “ Als ie niet komt, dan komt ie niet”  Maar toch wel even proberen.

 Nou papa’s en mama’s er staat jullie nog wat te wachten, een heuse zindelijkheidstraining zoals het zo vaak wordt genoemd die jouw kind moeten laten inzien dat het kleine kamertje echt zoveel beter is dan de warme luier. Of je hebt gewoon geluk en je kleine dreumes staat bij elke plas van papa en mama ook op het toilet en vraagt vervolgens “mag ik de luier uit?,ik ben ook groot”, en meldt zich daarna elke keer hartstikke netjes wanneer het weer tijd is voor een bezoekje aan het toilet en geloof me er bestaan echt snelle jelles onder onze kinderen.

Onze meid is nu 2 jaar en overdag en ’s nachts al een hele tijd zindelijk, vanuit de luiers naar de wc en er is geen potje aan te pas te komen, die staat voor de show te verstoffen.

Voor de ouders van kleine boefjes die het toilet toch minder interessant vinden en de luier toch wel erg gemakkelijk, succes met de ‘training’ en hou vol!

Je zult je echte een supertrotse papa en mama voelen!

Advertenties

Geef hier je reactie....Dat vind ik reuze leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s