Het avondmoment

Voorlezen, het klinkt zo gewoon maar het is zo ontzettend veel meer. Het is dan ook een favoriet moment van mij wat ik voor geen goud wil missen, dochter onder de wol en dan een boek erbij.
Het prikkelt de fantasie, we leren bergen woorden en hebben ook nog eens plezier. En er is zo ontzettend veel keus, wij werken met een boekenmand naast het bed, Marissa kiest uit en na een tijdje worden er weer nieuwe boeken in de mand gezet.

Hoe heerlijk is het om lekker warm in je bedje te kruipen, hoofd op het kussen, knuffel lekker tegen je aan en luisteren naar spannende avonturen van jouw boekenvriendjes verteld door papa of mama, en die hebben natuurlijk beide weer een eigen versie en eigen stemmetjes (mama is niet zo goed in Bert, hihi)

Momenteel lezen we het boekje Mama kwijt, een uiltje dat uit het nest valt en zijn moeder kwijt raakt, gelukkig wil een eekhoorn helpen mama te zoeken, maar die vindt toch echt steeds een verkeerde mama. Marissa lacht zich een breuk, die gekke eekhoorn…”dat is de mama niet!!”
Om op het thema door te borduren zijn we samen uiltjes gaan maken van vilt, minder geslaagd als ik eerlijk ben…(wat was het vilt toch stug!…GRGGRR) Maakten we eerder al leuke uilensteentjes,zo is de familie deze week uitgebreid met een mama, papa en kindje…

Wat lezen jullie ’s avonds voor aan de kids? Of wat is jouw eigen favoriete boek?

Advertenties

Een gedachte over “Het avondmoment

  1. ook wij lezen verschillende boekjes maar we hebben een aantal boekjes van anouk en vlekkie.(wij hebben hier van gemaakt anouk en spikie) en anouk vindt het geweldig dat dat meisje en hondje van alles meemaken.

    wat ze ook erg leuk vindt zijn de zelf verzonnen verhaaltjes,waarbij alles en iedereen in voorkomt en steeds spannender wordt

    volgens anouk leest mama lekker voor(qua stemmetjes) maar bij papa is het gek doen leuker haha

Geef hier je reactie....Dat vind ik reuze leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s