Omi is 75 jaar!!!!

Afgelopen week werd onze oma of zoals Marisssa haar noemt Omi alweer 75 jaar! Wat een mooie leeftijd en dat moet natuurlijk worden gevierd. En dat gaat ook gebeuren, Opa regelde een hele boel plekken in een chinees waar vanavond gezellig met de familie wordt gesmuld van al dat Chinese lekkers. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen, iedereen is van de partij! Maar bij een feestje horen natuurlijk ook cadeautjes, en laat ik jullie wat verklappen mijn oma vindt alles leuk, nee dat zegt ze niet alleen dat vindt ze echt!

‘Vroeger’, toen zusjelief en ik nog kleine dames waren werden de kamers bij Opa en Oma verschillend genoemd, sliep je op de kleine kamer dan lag je in het kleine museum en op zolder dat was het grote museum. Ooit heb ik ook eens samen met mijn neefje Mervin een lijstje geprobeerd te maken met daarop wat Oma allemaal spaarde, ik weet dat we er na een tijdje flauw van waren omdat het niet meer ophield.

Piepbeestjes, blikken, knopen, postzegels, kaartjes, sigarenbandjes, porselein, trouwjurken, pijpen, alles van het koningshuis, glaswerk, baby flesjes, theelepeltjes, oude poppen, parfumflesjes, peper en zoutstelletjes en ga zo maar door. Het heeft altijd als kind heel erg veel indruk gemaakt, vooral de zolder… Rekken, rekken vol met piepbeestjes in alle soorten en maten en allemaal even netjes en mooi op een rij. Je zou haast zeggen dat ze past in het programma van de tv over de verzamelwoedes van een man, maar dit heeft gewoon wat leuks, wat aparts en hoort echt bij onze oma.

Eigenlijk vindt oma dus alles mooi en is ook blij met alles, wel moeilijk als je eens iets heel heel heel erg speciaals wilt geven, maar wellicht is het al speciaal genoeg dat je met een hele familie hoe groot deze ook is (Opa en Oma hebben 7 kinderen, 17 kleinkinderen, 9 achterkleinkinderen en dan nog eens alle zoals het zo oneerbiedig klinkt de aanhang) samen gezellig gaat zitten tafelen en geniet van deze tijd!

Willen jullie nog weten wat wij aan oma geven….
Marissa en ik maakten 2 schalen met bloemen, mooie paarse viooltjes. Papa zocht mooie zeepjes die Oma lekker vindt van het merk Maja (kennen jullie dat?) en Marissa maakte nog een mooi schilderij.

Zie hier het resultaat:

Advertenties

Een gedachte over “Omi is 75 jaar!!!!

Geef hier je reactie....Dat vind ik reuze leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s