Het Harry Potter gevoel….

Vandaag stapten we samen met vrienden de wereld van fantasy binnen, en keken onze ogen uit.
Zonder enig idee wat ons te wachten stond gingen we op pad, de kleine dames achterin de auto denken prinsessen, ridders, en misschien zelfs wel heksen tegen te komen. En ze zaten aardig in de buurt, we hebben veel moois gezien en dat allemaal in de buitenlucht in het mooie Slochteren.

Met een oud karretje vol met belletjes, kettingen, slingertjes en koperen pannetjes liepen 2 eigenaardige typetjes rond bij de ingang, daar konden de echte zaken worden gedaan want bij deze vader en zoon konden we spulletjes ruilen.
Een mooie dame gekleed in middeleeuwse jurk zingt ons toe en speelt op een harp.
Even verderop wordt er door een clubje mensen gezongen bij een oude locomotief. Alles heeft een mooi sfeertje, en het zit ‘em in de details. De kraampjes die je er ook vindt zijn mooi opgemaakt, en de verkopers zijn geheel in bijpassende kleding. Gewoonweg prachtig!

Boogschieten vonden de kleine dames niks, maar bij het volgende kraampje die we tegen komen gaan de meiden los!
Ze worden opgeleid tot echte prinsessen, hoe moet je zwaaien zodat je armen niet moe worden, hoe loop je als een echte prinses, ze leren buigen, statig lopen, zwaaien en natuurlijk lief glimlachen.
Ze worden mooi geschminkt, krijgen een prinsessenjurk aan en mogen na een loopje op een heuse prinsessen catwalk naar de troon hun officiële prinsessendiploma in ontvangst nemen.
Complimenten voor de organisatie, mooi, leuk, en vol overtuiging gebracht.

prinsessen

Verderop kwamen de circusartiesten tot leven, koord balanceren, hoepelen, jongleren, bellen maken met een heleboel zeepsop en om uit te rusten een ritje in een kleine koets terwijl wij gezellig een terrasje pakken.
Ondanks dat er geen zonnetje scheen was het lekker, en zaten we daar heerlijk relaxed.

fantasy

We bezochten nog een mooie tentoonstelling, ik was helemaal weg van het glaswerk en keramiek. Wat een kleuren, wat een creativiteit, wat mooi….zucht! En het kristallen hemelbed, zo sierlijk en statig! Maar ook de kroonluchters in de vorm van een doodskop en een kruiwagen waren indrukwekkend om te zien…. Nogmaals …zucht! Erg mooi!

tentoonstelling - fantasy

Er was genoeg te doen en te zien wat je in een andere wereld bracht, de fantasy wereld. Die er mooi, spannend maar ook heel gezellig uit zag. Al heb ik de kaskraker Lord of the rings nooit gezien, ik kan me nu voorstellen hoe het er uit moet hebben gezien. Terwijl je er rond loopt en grappige mannetjes ziet, mooie paarden, aparte verzonnen wezens in maliënkolders, en de prachtige kostuums die men droeg dan krijg je toch echt even het ‘Harry Potter’ gevoel.

Tot slot werden de 2 echte prinsessen nog opgeleid tot ridder, want je moet je natuurlijk wel kunnen verdedigen tegen draken, vreemde wezens en schurken. In mooi kostuum, met schild en zwaard zagen we 2 prinsesjes een zacht gevecht hebben en zagen we ook direct dat er met deze 2 ridders geen oorlog zou komen 😉
Renden verderop het veld een stel jongens achter elkaar aan en lapten ze alle niet steken, slaan, schoppen regels aan hun laars stonden onze meiden netjes op het schild van de tegenstander te tikken (ja, echt het was geen slaan!!!) en deden ze het beleefd in overleg.

ridders - fantasy

Geslaagd als ridders verlaten we de Fantasy wereld, en nadat de buikjes zijn gevuld kunnen we nog lekker in bed verder dromen over gobelins, mooie paarden, zwaarden, ridders, elfen en prinsessen…..
Willen jullie na deze foto’s en het verhaal ook nog even meegevoerd worden in de wereld van Fantasy….
Neem een kijkje hier… Een oud klasgenoot van mij laat het je zien in zijn prachtige foto’s!
Enjoy!

Advertenties

Geef hier je reactie....Dat vind ik reuze leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s